DKK 0,00

'Rundtur i Churchill-Klubbens fodspor' - Ekstratur

26.08.2018 kl. 13:30 Aalborg Kloster, Aalborg
Tilmeld

Billetsalget er slut

 

DKK 0,00

'Rundtur i Churchill-Klubbens fodspor' - Ca to timers interessant historiefortælling om Danmarks første organiserede modstandgruppe under 2.verdenskrig

I anledningen af 75-året for samarbejdspolitikkens sammenbrud inviterer Aalborg Katedralskole på rundtur i Churchill-Klubbens fodspor. Churchill-Klubben dannede Danmarks første organiserede modstandsgruppe, og bestod af nogle elever fra Aalborg Katedralskole.

Samarbejdspolitikken blev opgivet efter store uroligheder og demonstrationer i august 1943. På det tidspunkt var Churchill-Klubbens medlemmer for længst blevet afsløret og idømt fængselsstraffe. Men den berømte Aalborggruppe havde med sine aktiviteter været med til at lægge op til det længe ventede opgør.

På rundturen bliver der givet et levende tidsbillede, når lektor Dorte Christensen fortæller om de unge sabotørers utrolige aktiviteter og Churchill-Klubbens betydning.

Turen begynder på Aalborg Kloster og slutter på Aalborg Katedralskole med afstikkere til nogle af de steder i byrummet, hvor Churchill-Klubben var på spil.

Ekstratur: Søndag den 26. august klokken 13.30

Mødested: C.V. Obels Plads foran indgang til Aalborg Kloster, Klosterjordet

Turen varer knap to timer, og man skal være opmærksom på, at turen foregår til fods.

Der er et begrænset antal pladser pr. tur. (40 pers.)